Oud pensioen kwijt

Oud pensioen kwijt? U bent de enige niet! Veel mensen beginnen tijdens hun studietijd met werken, maar gaan zich pas jaren later met hun pensioen bezighouden. Op het moment dat zij zich in hun pensioen gaan verdiepen en proberen alles op een rijtje te krijgen, komen ze erachter dat ze een oud pensioen kwijt zijn, soms wel meerdere. Of ze weten niet bij welke werkgevers ze allemaal pensioen op hebben gebouwd. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een oud pensioen terug te vinden!

Methode 1: Raadpleeg www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Als het goed is heeft u een DigiD. Daarmee krijgt u toegang tot verschillende websites van de overheid, en organisaties die taken voor de overheid uitvoeren. U kunt met uw DigiD ook inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier staat een volledig overzicht van alle pensioenen die u via uw vorige en huidige werkgever(s) heeft opgebouwd. Heeft u nog geen DigiD? Dan is het raadzaam deze aan te vragen via www.digid.nl. U kunt dan niet alleen online uw pensioenzaken inzien, maar ook andere zaken digitaal regelen.

Methode 2: Organiseer uw administratie.

In een ideale wereld zouden we vanaf ons eerste baantje netjes al onze administratie hebben bijgehouden. We zouden alle loonstrookjes, jaaropgaves en brieven van pensioenuitvoerders nog hebben, netjes geordend in mappen… Maar laten we eerlijk zijn, alles dat we nog hebben zit meestal gewoon door elkaar, in een grote doos! Toch kan het de tijd en moeite waard zijn om alles even uit te zoeken en netjes te ordenen. Komt u oude loonstrookjes tegen? Kijk dan of er destijds pensioenpremie op uw loon is ingehouden en leg ze apart. Mogelijk heeft u ook nog brieven van pensioenuitvoerders. Bent u uw administratie kwijt, dan kunt u nagaan of uw oude werkgevers nog bestaan en even contact met hen opnemen. Zij kunnen u wellicht nog vertellen of u pensioen bij hen heeft opgebouwd.

Methode 3: Neem contact op met de Stichting Pensioenregister

Zelfs als u geen DigiD heeft, helemaal niets meer van uw oude administratie heeft, en niet meer weet voor wie u allemaal heeft gewerkt, dan kunt u nog steeds een oud pensioen terugvinden. De Stichting Pensioenregister is een initiatief van verschillende Nederlandse pensioenfondsen en pensioenverzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank (SVB), speciaal in het leven groepen om oude pensioenen terug te vinden. En het mooie is nog is dat hun dienstverlening helemaal gratis is! U kunt telefonisch, per email en per post contact opnemen. Kijk op www.pensioenregister.nl voor de contactgegevens.

Ja, ik heb pensioenadvies nodig!

Zodra u eenmaal uw oude pensioenen heeft teruggevonden en alles op een rijtje heeft, kan het zijn dat u erachter komt dat u veel te weinig pensioen heeft opgebouwd. In dat geval is het raadzaam om een pensioenadviseur in te schakelen; deze kan voor u berekenen hoe groot uw pensioengat precies is, en advies geven over de mogelijkheden om het pensioengat op te vullen. Bekijk ons overzicht met pensioenadviseurs in Breda en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Zo weet u straks zeker dat u genoeg pensioen heeft opgebouwd!

Pensioenvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?